tiistai 19. toukokuuta 2015

Vesille venosen mieli

Ostin tämänkin veneen lähinnä mutu-periaatteella. Internetin tietojen perusteella Neptune 33 veneistä ei ollut kenelläkään pahaa sanottavaa ja tekniikkaa oli päivitetty kiitettävästi. Neptune on jykevän näköinen ja todella tukevasti rakennettu Atlantin ja Pohjanmeren olosuhteisiin englantilaisella veistämöllä -70 luvun alkupuolella.

Pitkä köli tulee tekemään ahtaissa paikoissa manöveeraamisen haastavaksi mutta antaa ehkä helpommin anteeksi kivien kolistelun. Sisätiloissa parasta on perästä keulaan asti jatkuva seisomakorkeus, enään ei tarvitse kulkea niska kyyryssä. Toki vene on pintojen suhteen elämää nähnyt mutta niiden fiksaushan käy vaikka harrastuksesta kevättalven iltoina.



Vesillelasku alkoi lähetyä ja tyhjensin veneestä pois kaikki vuosikymmenten aika kertyneen tavaran. Lajittelin tarpeelliset ja käyttökelpoiset säilytyslaatikkoihin ja tarpeettomat menivät roskiin. Neljä Ikean kassillista kun toi veneestä pois niin takaisin meni yksi kassillinen.

Ajatus on laskea vene vesille mahdollisimman vähillä töillä ja kesän aikana sitten katsella mitä tuli ostettua. Tämä tarkoittaa myrkkyjen paikkamaalausta ja polttoainetankin sekä läpiventien tsekkausta. Sitten vaan vesille maileja ja kokemusta keräämään.





Pituus: 9.98m     Vesilinja:   7,62 m
Leveys: 3.05m         Syväys:  1.4 m 


   
Paino: 6500 kg.  Kölipaino: 2700 kg.  Purjeala:49,98 m 2

SA / Disp .:15.11 Bal. / Disp .: 44.26% Disp./Len .:390,40

Tankit : pa 181 l, vesi 450 l
Suunnittelija : A. Buchanan
Valmistaja : Johnson Sons & Jago,  Leigh on Sea Essex, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti