perjantai 29. huhtikuuta 2016

Avotila kuntoon

Avotilan luukut on siis jo tehty, odottavat viimeistä sovitusta ja saranoiden kiinnitystä. Ruori ja muut irroitetut tiikkiosat on lakattu ja asennettu.
Riisuin suojapressun veneen keulapäästä , tulee tilaa ja valoa tehdä loput kunnostukset, alkaa jo tehdä mieli vesille.
Hain myös  "sprayhoodin" ompelijalta, siis pressun joka suojaa ohjaamoa. Tämä venehän on rättikatto, tuuli- ja sivulasien lisäksi on pieni kuomu joka peittää katon ja sivuja. Purjerenkaat prässäsin itse paikoilleen, sillä tavalla saa rätin varmasti tiukaksi.
En ole 100% tyytyväinen lopputulokseen, tuulilasin ylänurkat eivät ole mielestäni hyvin. Mutta tällä mennään tämä kesä .
Ankkurivinssi vaihtui myös modernimpaan. Vanha vinssi oli raskas käyttää ahkerasta rasvaamisesta huolimatta. Lisämurhetta toi siinä sojottavat terävät ulokkeet joihin kolhi varpaita ja polvia joka kerta kun keulaan oli asiaa. 
Vinssin vaihto oli simppeli homma. Vanhan mutterit aukesivat helposti, sitten vasaralla pultit ylös. Kun varresta väänteli aikansa antoi massa periksi ja ankkuripeli irtosi. Kaksi pulttia sopi entisiin reikiin joten pääsi vähällä poraamisellakin. Sitten kannen ja vinssin pohjan putsaus, sikaa väliin ja pultit kiinni. Tuli tilaa etukannelle ja terävät kulmat ovat nyt historiaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti